Hejsegilde i Højby

Onsdag d. 13. juni 2018 fejrede Odsherred kommune, hejsegilde for deres nye tilbygning på to etager i præfabrikerede moduler fra DesignModul as.

De 19 moduler til stueetagen blev hejst ind i det tidlige forår, og nu er 1. salen også på plads. Frem til september, hvor medarbejderne endelig tager den nye kontorbygning på 1875 kvm i brug, arbejder vores tømrere og underleverandører på de sidste detaljer indvendigt og monterer facaden udvendigt.

Rådhuset i Højby manglede kontorfaciliteter til de medarbejdere, der rykker sammen fra andre administrationer. Tidsrammen var kort og derfor også en af grundene til at modulbaseret byggeri var et oplagt valg. ONV Arkitekter tegnede bygningen og bød ind med et attraktivt design med funktionelle løsninger. Designet er præget af et materialevalg, der i sig selv skaber mange oplevelser. Udvendigt dominerer aluminiumsplader facaderne og på den sydvendte facade, skærmer aluminiumsvinger et markant stort glasareal for solen. Indvendigt skaber synligt bærende konstruktioner i limtræ og trælameller på vægge et roligt udtryk, og glasvægge omkranser de enkelte kontorer, der er i det ellers åbne kontorlandskab. Flere interessante gennemtænkte detaljer præger både det udvendige og indvendige design, og på forunderlig vis opdager man hele tiden nye detaljer, når man kigger nærmere.

Hos DesignModul var det et højt ønske at vinde et projekt som netop Højby Rådhus. Her fik vi et projekt med flere spændende detaljer i materialevalg og konstruktion og med gennemtænkte funktionelle løsninger. Det er skønt at få sådan et projekt på referencelisten og endnu en gang vise, at vi er i stand til at levere store arkitektegnede projekter. Både fordi det vores mission at bygge flotte projekter, men særligt fordi vi her viser at modulbyggeri ingen begrænsninger har.

Medarbejderne på Højby Rådhus kan glæde sig til en varm og sanselig bygning med store lyse og luftige åbne kontorer.